Golfharrastukseni





Golfharrastajan päiväkirja

Olen 42-vuotias intohimoinen golfharrastaja Uudeltamaalta. Golffia olen harrastanut nyt 12 vuotta. Harrastukseni lähti liikkeelle siitä kun sain syntymäpäivälahjaksi rautaseiskan ja puuviitosen. En ollut koskaan aikaisemmin koskenutkaan golfmailaan, mutta sitten ajattelin, että kun kerta on jo mailat, niin täytyyhän se mennä green card-kurssille. Green cardin suoritin Paloheinä Golfissa loistavan opettajan Hanna Teerijoen komennossa.

Se olikin sitten rakkautta (hulluutta) ensipuraisulla. Kurssin suoritettuani ostin ensimmäisen kokonaisen aloittelijoille suunnatun kokosetin. Aluksi pelailin Paloheinän par 3-kentällä ja melko pian siirryin sitten SHG:n jäseneksi. SHG:n jäsenenä tuli kymmenisen vuotta pelailtua Luukin ja Lakiston kenttiä ja välillä vierraillen muilla kentillä. Ja aika pian tuli mukaan myös, että perheen kesälomareissuilla piti päästä vähintään yksi kierros pelaamaan

Toissa kesänä päätin, että pitää saada vaihtelua, joten vaihdoin jäsenyyteni ja pelioikeuteni Kytäjälle. Ajomatka kentälle säilyi samana, mutta nyt saan pelata kahdella Suomen parhaalla kentällä. En ole katunut.

Golfharrastukseni lisääntyy vuosi vuodelta eikä laantumisen merkkejä näy. Päinvastoin tuntuu, että tämä lähtee välillä käsistä ja on pakko vähän rauhoittaa. On tämä vain mieletön harrastus! Nyt kun lapsetkin ovat isompia, niin pelaamaankin pääsee riittävästi. Kierroksia kesässä tulee noin 50 - 60. Näistä suurin osa tietenkin Kytäjällä, mutta joitakin kierroksia myös muilla kentillä.

Tasoitukseni on jo useamman vuoden juuttunut noin HCP 11 tietämille. Tällä hetkellä se on 10.1, alimmillaan kuin ikinä. Tämän vuoden tavoitteeni oli ja on yhä päästä singlepelaajaksi. Vielä on onneksi aikaa ja pelikin on suhteellisen hyvässä kunnossa. Tasaisesti olen aina pelannut, se on tavallaan ollut vahvuus ja tavallaan heikkous. Mielestäni olen hyvä pelaamaan, mutta kehitystä ei tapahdu. Green card-kurssin jälkeen en ole yhdelläkään pron tunnilla käynyt paitsi yhdellä 3 tunnin kertauskurssilla joitakin vuosia sitten. Ehkä pitäisi, mutta aina se vaan jää ja mitä pitempään on harrastunut, niin kynnys opetuksen ottamiseen kasvaa. Tekniikka on kuitenkin aika vakiintunut eikä suuria virheitä ole. Mutta kyllä siitä varmasti apua olisi ja kun menen pron tunnille niin varmasti kirjoitan siitä myös tänne.

Sitten itse asiaan eli miksi tämä blogi. Pelaan paljon golffia, katson sitä televisiosta ja luen alan lehtiä ja muuta kirjallisuutta. Myös internetistä löytyy paljon tietoa, mutta suurin osa siitä on englanniksi. Muutamaa suomenkielistä golfportaalia sivustoja ei juurikaan Suomeksi ole. Niin perustetaan nyt sitten ainakin yksi suomenkielinen golfblogi.

Blogissa tulee olemaan jatkossa välinetestausta, kenttäarvioita ja tuntemuksia ja kokemuksia golfkierroksilta. Blogikirjoitukset tulevat olemaan normaalin golfharrastajan näkökulmasta ja toivon, että se auttaisi muita golfharrastajia mm. välineostoissa ja kenttävalinnoissa.

Kommentit