Kenttäesittely Kytäjä South East 1 - 9

Kahden viikon tauko pelaamisesta työkiireiden ja pienen viikonloppuloman takia. Joten aamulla oli kova into päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Tauko tekikin ihan hyvää, kroppa oli levännyt ja lyönti oli rentoa. Tuloksena 82. Tänään oli vuorossa Kytäjän South East, joka on Kytäjän kentistä suositumpi. Vaikka Kytäjä pelataan periaatteessa aika lyhyenä, niin lyhyenä en sitä kuitenkaan pidä. Kytäjän väylät on mielestäni sellaiset, että rullia ei tule ja useat greenit ovat reilusta korotettuja, joten lyhyeksi jääneet lähestymiset valuvat alas ja vaativat isompaa mailaa. Kytäjän molempien kenttien tiipaikoilta näkee kaiken oleellisen ja bunkkerit ovat strategisesti oikeilla paikoilla. Lisäksi raffit on tuuheat ja useimpien väylien reunoilla oleva heinikko on sellaista, että sinne ei kukaan halua lyödä, vaikkakin ne on tänä kesänä pidetty lyhyempänä. Etuysi kulkee metsämaisemassa ja sisältää paljon mäkiä. Autoa kannattaa harkita. Eli tässä kenttäesittely South Eastin etuysille teepaikalta 55.

Reikä 1 348 m par 4 hcp 1

Kentän vaikeimmaksi rankattu reikä. Avaus lyödään mäestä alas "laaksoon" jossa vasemmalla puolella lampi ja oikealla bunkkerit. Bunkkerit tulee mukaan pitkälyöntisellä, mutta ei minulla. Itse saan varoa lampea, koska lyön draw-kierteellä. Toinen lyönti noin 150 metristä reilusti korotetulle greenille, jota vartioi bunkkerit molemmilla puolilla. Eli vähintään yhtä kokoa isompi maila käteen. Greeni on iso ja muotoja yllättävän paljon vaikka ei aluksi siltä näytä. Ja Kytäjän nopeat greenit tuo oman haastavuutensa. Bogiin voi olla tyytyväinen aloitusreiällä.

Reikä 2 445 m par 5 hcp 12

Kaunis par 5, jossa oikealla lampi ja vasemmalla bunkkerit. Väylällä kuitenkin hyvin tilaa, paitsi slaissaajalle. Toinen lyönti raudalla noin 100 metriin. Oikealla bunkkerit, Kolmas lyönti korotetulle isolle greenille, vasemmalla bunkkeri, joka häiritsee yllättävän paljon. Greenissä jonkun verran muotoja ja kolme puttia ei ole harvinaista riippuen lipunpaikasta.

Reikä 3 121 m par 3 hcp 11

Helpon näköinen lyhyt par 3. Reiän vaikeus riippuu lipun paikasta. Takana greeni on tasasempaa. Lippu kuitenkin yleensä keskellä edessä pienen kummun päällä, jolloin saa olla tosi tarkkana puttivauhdin kanssa.

Reikä 4 485 m par 5 hcp 15

Avaus lyödään taas vähän ylempää melko leveälle väylälle. Vasemmalla iso bunkkeri, josta kuitenkin on hyvä lyödä toista lyöntiä, jos sinne eksyy. Jos löydät itsesi väylältä, kakkoslyönti hybridillä satasen lätkän kohdalle. Kakkoslyönti on oltava pitkä koska välissä iso ja syvä väyläbunkkeri, joka imaisee epäonnistuneet lyönnit. Liian pitkät lyönnit vaarassa mennä vasemmalla olevaan bunkkeriin. Satasen kohdalta alkaa ylämäki, jonka päällä iso griini. Reilusti taas isompaa mailaa käteen, oikealla edessä olevien bunkkereiden yli on päästävä. Greeni on tähän astisista helpoin ja tasaisin.

Reikä 5 229 m par 4 hcp 18

Nyt voi hetken hengähtää kentän helpoimmalla reiällä. Jos itsetunto ja lyöntimitat on kohdillaan, niin draiverilla voi yrittää suoraan greenille. Greenin etureunaan reilu 200 m, vähän vajaaksi jääneet avaukset valuvat edessä olevaan syvään greenibunkkeriin. Turvallisempaa on lyödä vaikka rautaseiskalla alle sataseen ja wedgellä lipulle. Griinillä on muotoa sen verran, että par ei ole varma edes helpoimmalla väylällä.

Reikä 6 186 m par 3 hcp 2

Toivottavasti lepäsit, sillä nyt alkaa tiukka kolmen reiän seikkailu, jonka aloittaa pitkä ylämäkeen lyötävä par 3. Hyvänä päivänä saatan yrittää hybridillä, mutta yleensä valitsen spoonin. Pitkäksi en ole vielä koskaan lyönyt. Vasemmalla on bunkkerit, mutta muuten on tilaa. Greeni on iso ja tasainen eli jos lyöt avauksen greenille, par on mahdollinen. Bogi on hyvä tulos.

Reikä 7 353 m par 4 hcp 4

Avaus lyödään korkealta mäeltä alas kapeasta välistä leveälle väylälle. Vasemmalla bunkkerit ja oikealla harva metsä. Avaus osuu itselläni yleensä sellaiseen ylämäkinyppylään ja pysähtyy siihen. Tarkoittaa, että matkaa jää 150 - 160 metriä ylämäkeen. Tästä on hyvä jatkaa hybridillä isolle kaksitasogreenille. Lyhyeksi jääneet avaukset valuvat alas. Kahteen puttiin voi olla tosi tyytyväinen.

Reikä 8 364 m par 4 hcp 5

Inhokkiväyläni. Avaus suhteellisen kapealle väylälle. Molemmin puolin metsää. Jostain kumman syystä saan tähän jostain kaivettua hookin ja löydän itseni vasemmalta raffista tai metsästä. Jos avaus ei onnistu tosi hyvin, niin pienen alamäen tuottamat rullit jää saamatta. Normaalisti matkaa jää itselläni noin 160 metriä. Toinen lyönti, joko pallo alempana tai ylempänä, lyödään metsän suojassa olevalle korotetulle greenille. Greenin ahtauden takia muuta vaaraa ei ole. Greeni on kapea ja syvä ja muotojakin löytyy.

Reikä 9 142 m par 3 hcp 9

Kentän signature hole. Kaunis ylhäältä lyötävä par 3. Greenin takana avautuu upea näkymä Kytäjärvelle. Vasemmalla on bunkkerit ja oikealla bunkkeri ja metsä. Greeni on iso ja kaksitasoinen. Turvallisinta on lyödä nöyrästi keskelle griiniä ja siitä kaksi puttia.

Ja tässä kuva 9 reiän tiiauspaikalta tältä aamulta.



South Eastin takaysin esittely tulee myöhemmin, samoin kuin North Westin esittely.





Kommentit