Uuden vuoden golflupauksia


 Ihan kauheasti en ole uuden vuoden lupauksia tehnyt viime vuosina. Ja jos olen, niin olen tehnyt ne puolileikillään ja useasti ne ovat liittyneet jotenkin golfiin. Tässä tulee vuoden 2018 golflupaukseni:

Tottakai jokainen haluaa parantaa pelaamistaan kokonaisvaltaisesti, mutta ehkä se on helpompaa, jos ottaa kehityskohteekseen yhden tai korkeintaan muutaman asian. Golfissa griiniosumien määrää ei voi mielestäni liikaa korostaa, jotta kehitys näkyisi myös tuloskortissa. Jos griiniosumia tulee paljon/usein, niin se on merkki siitä, että sekä avaus, että 1 - 2 lähestymislyöntiä ovat onnistuneet. Tämä taas puolestaan kertoo siitä, että lyönnit ja lyöntitekniikka ovat parantuneet riippumatta siitä millä mailoilla lyö. Viime vuonna osuin griineille 44 prosenttisesti. Tämän vuoden tavoitteeni on saada griiniosumat 50 %. Voi olla liian kovakin tavoite, mutta onpahan jotain tavoiteltavaa.

Toinen "pelillinen" tavoitteeni on saada alaselkäni siihen kuntoon, että se ei häiritse pelaamista. Viime vuonna alaselkäni oli ajoittain hyvin kivulias ja jäykkä. Jokainen golfari tietää miten se voi pahimmillaan haitata peliä. Pystyin pitämään sen kuitenkin melko hyvin kurissa hyvällä ja huolellisella alkulämmittelyllä ennen kierrosta. Ja tarpeen vaatiessa svingin lyhentämisellä, mikä ei tietenkään ole mikään ideaaliratkaisu, mutta kun pelaamaan on päästävä:) Tämän asian kuntoon aloittamisen olen aloittanut jo ennen vuodenvaihdetta. Kuntoillut olen aina, mutta nyt yritän hieman enemmän vahvistaa keskivartalon lihaksia sekä tekemällä säännöllisesti venyttelyitä ja muuta lihashuoltoa. Nyt jo tuntuu siltä, että siitä on ollut apua. Aamuisin herätessä selkään ei ole juurikaan sattunut.

Kolmas uuden vuoden lupaukseni on kierrosmäärien kasvattaminen. Vuonna 2016 kierroksia tuli 60 ja vuonna2017 59. Tavoite on tehdä uusi kerrosmääräennätys eli toteutuessaan se osunee 60 - 70 kierroksen väliin.

Viimeinen ja se helpoin lupaus on jonkin uuden mailan ostaminen. Se tulee olemaan joko putteri tai driveri. Molemmilla nykyisillä mailoilla olen pelannut jo useita vuosia ja uuden vaihto olisi lähinnä vaihtelun vuoksi. Nykyiset putterini ja driverini ovat molemmat toimivia ja uuden ostaessa en varmaankaan luovu kummastakaan. Todennäköisesti ostan uuden driverin, koska minua kiinnostaa myös kokeilla onko niiden tekniikassa tapahtunut paljonkin muutoksia viime vuosina. Tilannetta täytyy tarkastella nyt talven aikana, kun tämän vuoden malleja lanseerataan eri valmistajilta. Tämän hetken suosikkini uusista drivereistä, siis vuoden 2017 mailoista, ovat Callaway Epic ja Ping G400. Epic oli viime vuonna ilmestyessään liian kallis, joten mielenkiintoista on katsoa miten sen hinta tippuu ensi kaudeksi. Tämän vuoden uutuuksista toistaiseksi mielenkiintoisin on Cobra F8, jossa ainakin on uutta tekniikkaa, jota muilla ei ole nähty. Lisäksi nykyinen driverini on Cobra Amp Cell, josta olen tykännyt ostohetkestä alkaen.

Näillä lupauksilla mennään tämä vuosi ja ensi talvena näkee sitten, että mitkä lupaukset ovat toteutuneet.

Kommentit