Golfkuume helpottaa

Lakisto väylä 1.           

Pitkä tauko golfista ja blogikirjoituksesta on päättynyt. Kirjoittamisen osalta tauko on ollut osittain suunniteltu, mutta tauon pituus venähti vähän pitkäksi. Golfkauden päätyttyä alkutalvi menee ihan helposti ilman golffia, mutta suurin piirtein hiihtoloman jälkeen alkaa ajatukset harhailemaan tulevaan kesään ja golfiin. Golfia rupeaa seuraamaan tv:stä, kevät lähenee ja golfmessut tulevat, niin halu päästä pelaamaan alkaa olemaan aika kova.

Golfmessuilla kävin taas, mutta täytyy sanoa, että vuosi vuodelta huonommaksi menee. Itselläni ainakin tunnelmaa latistaa isojen golfliikkeiden poissaolo sekä se että golfmatkailu ei tällä hetkellä ole minua kiinnostava aihealue. Messut oli aika nopeasti pyörähdetty ympäri, enkä edes ostanut mitään. Uusia drivereita kokeilin muutamaa, Cobran f8:aa ja Pingin g400:aa. Taylormaden uusia mallejakin olisin kokeillut, mutta siinä oli odotetusti vähän jonoa ja tylyä palvelua, joten ohitin sen. Cobran f8 tuntui todella hyvältä ja ei Pingissäkään mitään vikaa ollut, mutta jotenkin se tuntui väärällä tavalla raskaalta. Ulkonäöstä pidän kyllä kovasti, joten täytyy jossain vaiheessa käydä testaamassa tarkemmin sitä. Pelaan nykyään Cobran Amp Cell-driverilla, joten en yhtään ihmetellyt f8 hyvää tuntumaa. Lyönneistähän ei mitään hajua ole pitkän talven jälkeen, mutta ensi tuntuma oli todella hyvä.

Itselläni oikea golfkausi käynnistyi 23.04. vanhan kotiseurani Lakiston kentällä. Sitä ennen olin kaksi kertaa käynyt rangella Vantaan Megarangessa. Lakiston kenttä oli hyvässä kunnossa, yllättävän kuiva, vähän hiekkainen tietenkin, mutta esimerkiksi griinit olivat jo hyvässä kunnossa. Lakistossa oli silloin vielä 5 talvigriiniä, joita inhoan yli kaiken. Pitkän talven jälkeen oli kyllä mahtavaa päästä pelaamaan. Pelikin kulki pääsääntöisesti mukavasti, vaikkakaan sillä ei vuoden ekoina kierroksina ole juurikaan väliä. Kävin vielä myöhemmin samalla viikolla pelaamassa Lakiston uudestaan ja silloin tulos oli jo -1 omaan tasoitukseen nähden.

Vapunpäivänä kävin pelaamassa kylmässä ja sateisessa säässä kotiseurani Kytäjän West East-kentän, joka koostuu North Westin etuysistä ja South Eastin takaysistä. Kyseinen kenttä on ollut auki keväisin ja syksyisin. Kenttä on kiva siinä mielessä, että molempien kenttien mäkiset osuudet jäävät kokonaan pois eli sopii näin alkukauden vireeseen vähän leppoisampana kenttänä. Tähän mennessä kierroksia on tullut jo yhteensä 6, joista yksi on kauden avauskisa. Täytyy kyllä myöntää, että peli on hyvässä tikissä. Huonoja reikiä tulee toki vielä, mutta yleisilme pelin eri osa-alueiden suhteen näyttää hyvältä. Talven aikana tehty muu liikunta ja kehonhallintatreenit ovat myös parantaneet alaselän kivut melko hyvin pois. Eli nyt kun selkään ei juurikaan satu, niin tokihan se parantaa svingiä ja se näkyy myös lisääntyneinä metreinä lyönnissä.

Näin on kausi polkaistu hyvin käyntiin  ja kohta riennän tästä Kytäjälle vetämään iltakierroksen!
Kytäjä North West väylä 9.
Kommentit