Taylormade Ghost Tour-putteri


Välinetestissä tai pikemminkin väline-esittelyssä golfin tärkein maila eli putteri. Oma putterini on noin 5 vuotta ollut kuvan Taylormade Ghost Tour FO.72-putteri. Kun aloitin golfin harrastamisen ostin aloittelijoille suunnatun mailasetin sekä jonkun "merkittömän" perus blade-mallisen putterin. En ole koskaan tykännyt puttaamisesta erityisesti, joten sillä perusputterilla pelasin alussa sen ihmeemmin miettimättä tulosta.

Golftaitojen karttuessa puttaaminen alkoi kiinnostamaan enemmän ja lukiessani alan kirjallisuutta tulin paremmin tietoiseksi siitä kuinka tärkeä osa peliä puttaaminen on ja kuinka paljon lyöntejä säästää puttaamalla hyvin. Joten oli aika ostaa oikea putteri...

Putteriksi valikoitui Taylormaden Ghost Tour-sarjan valkoinen putteri. Ennen valintaa mietin ensin haluaisinko perinteisen blade-mallisen vai siihen aikaan muotiin tulleen mallet-tyyppisen putterin. Blade-putterin ulkonäkö on aina miellyttänyt minua, mutta minusta on aina tuntunut siltä, että en saa putattua riittävän vakaasti sekä puttaan yleensä liian hiljaa, joten putit jäivät vajaiksi. Liikkeessä testasin useita eri mallisia ja eri valmistajan puttereita. Bladeissä oli edelleen se tuntu, että puttien lähtivät minne sattuu, kun taas vuorostaan mallet-tyyppiset tuntuivat minusta liian painavilta ja isoilta. Valitsemani puolimallet putteri oli tavallaan kompromissi siroa ulkonäköä ja vakautta.

Valitsemani putterin valinnassa vaikutti klassinen ulkonäkö ja valkoinen väri. Putatessa tuntui, että lisääntynyt paino vakautti myös puttiani. Putteri tuntui heti omalta ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Putterini oli muistaakseni tuumaa normaalia pitempi eli 35-tuumainen.


Tällä sitten puttailin muutaman vuoden kunnes muotiin alkoi tulla ylisuuret gripit, joten olihan sellaista kokeiltava. Vaikka puttini oli parantunut, niin suunnan ja vauhdin suhteen kaipasin vielä lisää tukevuutta puttaamiseen. Vaihdatin putteriin oranssinvärisen Superstroke Mid Slim 2.0-gripin. Alkuun se tuntui vähän oudolta, mutta yllättävän nopeasti siihen tottui. Loppujen lopuksi en ole varma kuinka paljon grippi itsessään on parantanut puttiani, mutta tunne on ainakin, että puttini on vakaampi ja onhan se iso grippi myös tyylikäs.

Superstroke mid slim 2.0-grippi

Puttaaminen on niin henkilökohtainen asia, että on vaikea lähteä suosittelemaan mitään tiettyä putteria, mutta paksumpaa grippiä uskallan kyllä suositella kokeilemaan, vaikka en olekaan tilastoinut sitä, onko siitä ollut vaikutusta tulokseen. Mutta kuten mainitsin, niin tunne on että puttaaminen on vakaampaa ja puttaaminen on suurelta osalta tunteesta kiinni.

Osaltaan tämän takia en ole puttereita lähtenyt useammin vaihtamaan enkä omista kuin tämän yhden putterin, mutta ensi kaudeksi todennäköisesti putteri vaihtuu. Merkki ja malli on vielä täysin auki, mutta nykyinen putterini varmasti säilyy vähintäänkin varaputterina.




Kommentit