Kenttäesittely Kytäjä South East 10 - 18

Jos South Eastin etuysi mentiin mäkisessä ja metsäisessä maastossa, niin takaysi on rakennettu Kytäjärven rantaan, jossa upeita väyliä ja maisemia riittää. Väylät on tasaisia ja sama suunnitteluidea toistuu myös takaysin rei´illä, että tiiauspaikalta näkee pääsääntöisesti kaiken tarpeellisen, bunkkerit on strategisesti oikeilla paikoilla ja korotettuja griinejä löytyy useita. Kyseessä on varmasti yksi Suomen hienoimmista yseistä.

Reikä 10 123 m par 3 hcp 13

South East reikä 10




Jos oli reikä 9 kentän signature hole, niin ei reikä 10 ihan kauheasti kalpene (Kuva yllä). Harvinaisesti siis on vuorossa toinen par 3 peräjälkeen. Lyhyt par 3 lyödään alas bunkkereiden vartioimalle pienelle griinille. Taustalla Kytäjärvi. Griinillä on leveyttä, mutta syvyyssuunnassa pituutta ei ole paljoa. Edessä kaksi griinibunkkeri, jotka ottaa lyhyet avaukset vastaan. Takana bunkkeri ottaa pitkät avaukset. Griini itsessään ei ole hankala, melko suora ja vähän viettäen vasemmalle. Griinin oikealla puolella iso turva-alue, jos ei lyönnin mitta ole tarkkaan tiedossa. Hieno aloitus.

Reikä 11 367 m par 4 hcp 8

Takaysin rei'istä toinen, josta ei griiniä näy tiiauspaikalta. Kyseessä on lievästi vasemmalle kaartuva dogleg. Avaus löydään vähän sokkona leveälle väylälle. Draw-kierteestä on avauksessa apua. Vasemmalla bunkkerit ja syvät raffit. Avauslinja kannattaa ottaa bunkkerin oikeasta reinasta tai jopa bunkkerin yli. Onnistunut avaus löytyy keltaisen 150 m merkin kohdalta. Pitkälyöntisiä väylän oikeassa reunassa odottaa bunkkeri. Griini on pitkä ja kapea, jota suojaa vasemmalla puolella Suomen suurin bunkkeri. Griini on suht tasainen.

Reikä 12 346 m par 4 hcp 6

Itselleni tosi vaikea reikä. Pitempi mitä reiän pituus antaa olettaa. Onnistunut avaus helpottaa. Väylän molemmin puolin on bunkkerit, joista varsinkin oikean puoleiset ovat juuri oikealla kohdalla ottamaan avaukset vastaan. Väylä näyttää kapealta, mutta vasemman puolen bunkkerin takana piilossa väylällä on tilaa. Ennen bunkkereita on oja, joka ei tule peliin. Toinen lyönti lyödään korotetulle griinille, jota vartioi molemmin puolin bunkkerit. Lyönnin on mentävä suoraan griinille, jolla on kokoa ja muotoa. Lipun paikka määrittelee pitkälti kuinka vaikea väylä on. Lippu on hyvin usein oikealla takana.

Reikä 13 306 m par 4 hcp 10

Helpohko reikä. Avaus ojan yli väylälle noin 100 metriin. Pitkälyöntisten kannattaa varoa vasemmalla edessä olevaa bunkkeria. Oikealla Kytäjärvelle menevä oja levenee. Fade- ja slice-lyöntien jälkeen pallot on varmuudella vedessä. Helppo lähestyminen griinille wedgellä. Tasainen griini on pitkä ja kapea ja takana on bunkkerit.

Reikä 14 442 m par 5 hcp 16

hcp-lukuaan vaikeampi reikä, jossa voi ongelmiin joutua joka lyönnillä. Oikealla Kytäjärvi koko väylän ajan. Tiipaikan jälkeen väylä kaartuu oikealle ja pitkälyöntiset voivat lähteä vähän oikomaan veden yli. Väylä on melko leveä avauksessa. Vasemmalla on kaksi bunkkeria. Toinen lyönti on se haastavin. Noin 100 metrin kohdalla väylä on kapea, jossa oikealla on vesi ja vasemmalla metsä. Vaihtoehtoina on lyödä lyhyellä raudalla 120 - 130 metriin tai lyödä kapean kohdan yli esimerkiksi hybridillä, jolloin matkaa jää wedge-lyönnin verran. Pitkän avauksen jälkeen pääsee myös yrittämään toisella griinille. Väylän kapeimmassa kohdassa on väylän ja veden välissä iso mänty, joten jos lähtee eagle-paikkaa kokeilemaan, niin lyöntivalikoimasta täytyy löytyä joko fade- tai draw-lyönti, jolla puun voi kiertää. Griini on iso ja kaksitasoinen ja vesi jatkuu myös griinin kohdalla oikealla puolella.

Reikä 15 382 m par 4 hcp 3

Vuorossa todella vaikea pitkä par 4, jossa bogi on normaalitulos. Avaus lyödään kapealle väylälle, jossa molemmin puolin bunkkerit. Jos ei avaus ole väylällä, niin melkein voi unohtaa, että pääsisi toisella griinille. Matkaa avauksen jälkeen noin 170 m. Hybridillä molemmin puolin bunkkereiden vartioimalle syvälle hieman korotetulle griinille. Toisen lyönnin pitää olla tarkka, jolloin pallo rullii bunkkereiden kapeasta välistä griinille. Jos toisella on griinillä, niin par ei todellakaan ole vielä varma, sen verran muotoja griinistä löytyy.

Reikä 16 164 m par 3 hcp 7

Pitkä par 3 alas isolle griinille. Tiiauspaikalla ja lipun paikalla väylän pituutta voidaan muuttaa todella paljon, useita kymmeniä metrejä. Pitkää rautaa tai hybridiä käteen ja tuloksena komea pitkä lyönti alas isolle griinille. Bunkkereita on paljon griinin ympärillä, joista varsinkin vasemmalla puolella olevat ovat usein pelissä. Pariin saa olla tosi tyytyväinen.

Reikä 17 296 m par 4 hcp 14

Toinen sokkoväylistä. Lyhyt par 4, jossa avaus lyödään ylämäkeen. Molemmin puolin bunkkereita. Hyvä avaus menee mäen päälle tai vähän yli, josta griini jo näkyy ja matkaa noin 100 metriä. Kakkoslyönnillä avautuu komea näkymä järvelle. Griinin vasemmalla puolella bunkkeri. Griini on iso ja muodokas. Muista ottaa tuuli huomioon mailavalinnassa.

Reikä 18 437 m par 5 hcp 17

Komea päätösreikä, joka muistuttaa hvyin paljon reikää 14, mutta toisin päin. Itselleni mieleen tulee myös kuuluisa Pebble Beachin päätösreikä. Mielestäni myöskään tämän hcp-luku ei kerro koko totuutta. Kyseessä melko vaikea reikä. Kyseessä vasemmalla kaartuva väylä, jossa Kytäjärvi on nyt vasemmalla puolella koko väylän ajan pelissä. Avaus leveälle väylälle. Avaus kannattaa pitää vasemmassa reunassa, jolloin kakkoslyönnin suuntaus on helpompaa. Noin 120 metrin kohdalla väylä on kapea, joten toinen lyönti kannattaa vähintäänkin lyödä tuon kohdan ohi noin 100 metriin ja mielellään väylän keskelle tai oikeaan reunaan. Jos lyönti menee vasempaan reunaan, niin lähestymisessä on tiellä iso puu. Griini on iso ja nousee loivasti griinin takaosassa. Lippu on yleensä melko keskellä "montun pohjalla". Jos griinille pääsee kolmella, niin parin tekeminen suhteellisen varma.

Summa summarum

Kytäjän South East koostuu kahdesta erilaisesta ysistä. Etuysi pelataan mäkisessä ja metsäisessä ympäristössä. Takaysi puolestaan Kytäjärven rannalla laaksossa. Molemmat puoliskot ovat hyvin suunniteltuja ja laadukkaita. Alussa tarvitaan kroppa joutuu lujille ylämäkien takia ja takaysin voin pelata sitten hieman rennommin, paitsi jos sattuu tuulinen päivä. Helpolla ei South Eastilla pääse missään vaiheessa. Strategian pitää olla kunnossa. Kytäjän raffit ovat tuuheita ja bunkkerit yleensä syviä, joten ne rankaisevat armotta. Vaikeuksiin joutuessa kannattaa yleensä lyödä nöyrästi välilyönti eikä harrastaa sankarigolfia. Väylällä kannattaa pysyä ja yleensä lyödä lähestymiset griinille. Korotettujen griinien takia rullien varaan ei kannata laskea.

Suosittelen Kytäjän South East-kenttää kaikille. Kenttä on kaunis, hyvin suunniteltu ja todella laadukas. Kenttä ei ole liian vaikea kunhan vähän miettii etukäteen lyönti- ja mailavalintoja.















Kommentit