What's in the bag 2017


 Yksi lempiartikkeleistani Golfmediassa on ammattipelaajien What's in the bag-artikkelit ja -videot. Joten tässä tulee minun mitä bagissa-blogipostaus vuodelta 2017. Minulla on periaatteena ollut, että vuosittain ostan vähintään yhden uuden mailan tai välineen. Näin golfmailani päivittyvät riittävän usein. Joinain vuosina on tosin tullut hommattua useampikin maila tai muu golfiin liittyvä väline. Vaatteita ei lasketa, vaikka niitäkin tulee vuosittain ostettua. Aloitetaan isoimmasta mailasta...

Cobra Amp Cell-driver
 
Nykyisen driverini ostin noin 4-5 vuotta sitten silloin kun Cobralta tuli kyseinen Amp Cell-malli markkinoille. Kävin silloin "fittaamassa" muutamaakin mailaa. Cobran lisäksi testasin Taylormaden ja Wilsonin drivereita. Wilson oli liian kevyen tuntuinen ja Taylormade tuntui liian vaikealta. Cobra tuntui helpolta ja sopivan painoiselta, myös lukemat tukivat tuntemuksiani. Ja tavallaan alunperinkin olin mennyt Cobran oranssia mailaa katsomaan, mutta halusin kuitenkin verrata sitä muihin uusiin malleihin. Oranssi väri tuo vähän piristystä ainaisten mustien mailojen joukkoon. Säätövaraa mailasta löytyy 9,5-11,5 välillä. Lisäksi löytyy vielä Draw-asetukset. Vartena Fujikura Fuel Regular. Olen aina kärsinyt slaissista ja nyt olen pari vuotta pelannut 10,5 asteisella draw-asetuksella. Sillä sain lyönnit ensin suoriksi ja tänä kesänä olen pääosin lyönyt draw'ta. Driverini on aina ollut yksi lempimailoista. Vaikka lyönnit on suht lyhyitä (n. 200 m), niin ne löytyy pääsääntöisesti väylältä. Tämän kauden osalta 65 % avauksista on löytynyt väylältä, 18 % vasemmalta ja 17 oikealta. Mielestäni kelpo väyläosuma% .


Cobra Bio Cell 3-wood

 Puukolmosen ostin kaksi vuotta sitten. Aikaisemmin en puumailoja juuri käyttänyt, mutta haaveissa oli saada maila, jolla voi avata lyhyemmät par-4-väylät ja maila, jolla voi yrittää lyödä par-5-väylät kahdella päälle. Ostettaessa en muita mailoja kokeillut, vaan luotin, että Cobran puumaila on yhtä hyvä ja helppo kuin Cobran driver. Säätövaraa löytyy muistaakseni 13,5-15,5. Vartena Project X Regular. Aluksi asetukseni oli 14,5, mutta koin sen liian vaikeaksi, joten nyt olen pelannut 15,5-asteisena. Ja sillä menee se keskiarvoltaan 180 metriä. Maila toimii niin tiiltä kuin väylältäkin.


Cobra F6 hybrid

Ja ei varmaan hirveä yllätys ole, että myös hybridinikin on Cobra. Aikaisemmin minulla oli 19- asteinen Taylormaden ikivanha hybridi ja 25-asteinen joku halpis hybridi. Viime talvena golfmessuilta ostin tämän Cobran hybridin ja kaksi aikaisempaa hybridiä sai jäädä varastoon. Toistaiseksi olen pärjännyt yhdellä, mutta jossain vaiheessa täytyy varmaan ostaa toinen. Tästäkin hybridistä löytyy säätövaraa ja itse olen pitänyt siinä koko aika 21,5 astetta. Tällä lyön keskimäärin 165 metriä. Ihan yhtä varauksetonta ihailua en ole vielä saanut tähän kuin muihin Cobran tuotteisiin. Maila on helppo lyödä, mutta lyöntisuunnat vaihtelee liikaa; kaikkea slaissin ja hookin välillä.


Titleist AP1 irons

Tänä kesänä raudat vaihtuivat Titleit AP1 rautoihin. Niitä en käy enempää läpi, vaan niistä on oma postaus tässä https://golfharrastaja.blogspot.fi/2017/09/valinearviointi-titleist-ap1.html


Titleist SM6 Vokey Steel Grey wedge

Tänä vuonna on tullut ostettua vähän enemmän mailoja. Hybridin ja rautojen lisäksi ostin tämän Titleistin wedgen. Tavallaan pakotettuna, koska Titleist AP1:ssä Pitchin aste luku on 43 ja minun seuraava wedgeni oli 54 asteinen, joten siihen väliin piti saada joku. Ostin wedgen samasta liikkeestä kuin raudatkin. Mietinnässä oli ensin ostaa AP1:n gap wedge (muistaakseni 48-asteinen), mutta myyä ehdotti minulle tätä Vokeyta. En aikaisemmin ollut tykännyt Vokeyn wedgeistä vaan olen käyttänyt Clevelandin wedgejä. Mutta kokeiltuani tätä niin tykästyin siihen kovasti. Vokey on 50-asteinen, joka on taivutettu 49-asteiseksi. Vokey on tosi pehmeän tuntuinen ja lyön sillä sen 100 metriä. Tähän tarkoitukseen sen ostinkin, koska yleensä par-5-väylillä pyrin toisen lyönnin lyönnin noin 100 metriin.


Cleveland 588 RTX wedge

Tämän 54-asteisen wedgen ostin muutama vuosi sitten. Lyön tällä noin 80 metriä. Tykkään tosi paljon tämän wedgen tuntumasta. Se on vähän kovemman tuntuinen kuin Vokey. 


Cleveland CG15 wedge

56-asteinen wedgen ostin silloin kun se tuli markkinoille, joitakin vuosia sitten. Tällä lyön 60 metriä ja tätä käytän myös bunkkerilyönneissä. Tähän pätee myös samat sanat kuin 54-asteiseen Clevelandiin. Molemmat mailat helppoja lyödä. 


Taylormade Ghost Tour FO.72 putteri

Tämä putteri on ollut käytössä 4-5 vuotta. Aikaisemmin puttasin blade-tyyppisellä putterilla. Kaipasin kuitenkin vähän vakautta lisää. Kokeilinkin erilaisia mallet-puttereita mm. 2-ballia, mutta ne tuntuivat liian isoilta. Tämä putteri on ikäänkuin välimalli. Toissa vuonna uusin siihen gripin. Gripiksi tuli Superstroken mid slim 2.0. 



Bäginä tällä hetkellä minulla on Taylormaden vedenpitävä kärrybägi. Suosittelen kaikille ainakin Suomessa pelaaville vedenpitävää bägiä. Pysyy kuivana kännykkä ja lompakko. Mailojen lisäksi itselläni on bägissä aina sadeasu, mailapyyhe, sateenvarjo, parit hanskat, riittävä määrä tiitä ja pari griinihaarukkaa. Juotavana on yleensä vettä ja eväinä pari proteiinipatukkaa tai pari leipää. Pari vuotta olen pelannut Srixonin Z-Star palloilla. Niitä on aina mukana noin tusina.

Näillä välineillä mentiin vuosi 2017. Ensi vuodelle tarkoitus olisi ostaa joko uusi driver tai uusi putteri. Myös omat golf-kärryt olisi haaveissa. Tai voi olla, että hankin nuo kaikki...



Kommentit